Покупко-продажба на апартаменти в Пловдив Захарна фабрика: какви разходи имат продавачът и купувачът?

Апартаменти в Пловдив Захарна ФабрикаНюанси при продажба апартаменти в Пловдив Захарна фабрика

 
Тезата, че 20% от постоянните купувачи на дадена фирма носят 80% от печалбата й не важи за сферата на недвижимите имоти. Повечето от нас купуват жилище много рядко, а най-често това се случва само веднъж в живота ни. Именно поради тази причина покупката и продажбата на жилищни имоти и в частност на апартаменти в Пловдив Захарна фабрика е важно събитие в живота на всеки човек. Едни предпочитат да се заемат с тази задача самостоятелно, но тъй като повечето хора не притежават необходимите познания в имотната сфера, често се обръщат към специалисти – агенции за надвижими имоти и брокери. Да разгледаме създалата се ситуация на жилищния пазар в Пловдив, за да откроим неговите нюанси и детайли.
 

Търсене на апартаменти в Пловдив Захарна фабрика с посредник

 
Чуждестранният опит в сферата на недвижимите имоти показва, че от купувача не е прието да се вземат комисионни. Смята се, че той и без това е натоварен с много разходи покрай покупката на имот, плащане на различни такси и данъци. В чужбина комисионна такса обикновено се взема само от продавача. В България нещата стоят по друг начин. По-често комисионни се вземат и от двете страни, като в някои случаи при покупка на курортни имоти купувачът не дължи комисионна. Също така, ако купувате имот на зелено или в строящ се жилищен блок, обикновено също не плащате комисионна на посредника, тъй като между брокера и строителя има определени договорки.
 

Цена на апартамент в Пловдив Захарна фабрика

 
Квартал Захарна фабрика в Пловдив е част от район Кършияка. Името идва от намиращия се в съседство завод за захарни изделия „Кристал“. Тук има всичко необходимо за живеене – училище, две детски градини, магазини, автобусни спирки и др. Квартал Захарна фабрика е предпочитано място за живеене в Пловдив и това се е отразило върху продажните цени на жилищните имоти. В зависимост от типа имот, неговата площ, брой стаи, състояние и местоположение цената може да варира в широки граници. Все пак, след направена справка в авторитетния портал за имоти Домаза виждаме, че средните продажни цени на апартаментите в кв. Захарна фабрика са между 700 и 1000 евро на квадратен метър.
 

Как да търсим апартамент в Пловдив Захарна фабрика?

 
В случай, че имате намерение да си търсите жилище в квартал Захарна фабрика, пред вас има две възможности – да се обърнете към агенция за недвижими имоти или да се опитате да намерите желания апартамент самостоятелно. И двата варианта имат своите предимства и недостатъци. Разбира се, професионалистите в сферата биха ви свършили по-добра и качествена работа, но пък често техните услуги не са по джоба на всеки, който си търси имот, особено за купувачите с ограничени бюджети. Трябва да знаете, че понякога намирането на „идеалния“ имот отнема изключително много време, така че се заредете с много търпение! Търсите изгодни апартаменти в Пловдив Захарна фабрика? Вижте актуалните обяви в портала за имоти www.domaza.bg/апартаменти_в_пловдив_захарна_фабрика/
 
Подобни статии от този сайт